Om mig

Hej!

Jag heter Annelie Burman och arbetar som jurist sedan år 2000. Min utbildning består av dubbla universitetsexamina i juridik och därutöver ytterligare fristående kurser i juridik. Min första juristexamen är från år 1999 när jag examinerades som kursetta på Rättsvetenskapliga programmet vid Luleå Tekniska Universitet. Min andra juristexamen är en traditionell juristexamen från Uppsala Universitet (det som tidigare hette att man fick en jur.kand examen) från år 2015. Jag tycker, som du säkert förstår, att juridik både är roligt och intressant. För mig är det viktigt att hålla mig uppdaterad och att du ska känna dig trygg med att anlita mig. 

Under studietiden i Luleå arbetade jag även som amanuens och undervisade på Rättsvetenskapliga programmet. Jag tycker att det är roligt att föreläsa och förklara juridik. Min förhoppning är att alla ska kunna förstå, i vart fall de grundläggande, reglerna och varför det är som det är. Det är viktigt för mig att krångliga “juridiska ord” förklaras och att du som klient aldrig skriver under något du inte själv förstår. 

Min första anställning som jurist fick jag direkt efter min första anställningsintervju år 2000. Den var på Fonus Juridik i Gävle. Jag hade aldrig varit i Gävle tidigare men två veckor efter intervjun bodde jag här och kort därefter flyttade min sambo efter från Luleå. Fonus Juridik blev så småningom Familjens Jurist och efter nästan 20 år hos samma arbetsgivare bestämde jag mig för att starta eget. Jag slutade på Familjens Jurist i januari år 2020 och startade eget i slutet på februari samma år. Det jag är riktigt bra på efter alla dessa år är familjerätt, arvsrätt och fastighetsrätt och jag fortsätter med samma inriktning nu i min egna firma.

Jag hoppas att du vill ha min hjälp vid juridiska frågor och ser fram emot att höra av dig.