Miljöarbete

Möblerna i min lokal är mestadels second-hand. Jag använder farmors gamla servis, bestick och vackra dukar samt handvävda linnehanddukar mm i lokalen. Förutom att känslan är helt underbar så är jag glad att de gamla sakerna kommer till användning istället för att jag skulle köpt nya. Att jag använder begagnade saker betyder att inte alla i ett sällskap kanske får likadana te-skedar men det ser inte jag som något problem och hoppas att du som klient inte heller gör.

Mina resor inom Gävle sker framförallt på cykel eller med elbil. För att minska resandet erbjuder jag telefonmöten och onlinemöten. Jag har inga kontor på andra orter och behöver därför ytterst sällan göra resor utanför Gävle i mitt arbete. Jag har möjlighet att jobba hemifrån de dagar jag inte har några fysiska möten inbokade. Om du får direktreklam från mig har jag, eller någon jag känner, gått eller cyklat förbi dig och lagt reklamen i din brevlåda.

Jag föredrar att ta skicka fakturor, ta emot handlingar och skicka utkast till handlingar på e-post. Jag tänker även på att inte skriva ut information från nätet i onödan och att i första hand skriva ut dubbelsidigt när jag behöver skriva ut något. Papper, kuvert och liknande är miljömärkta.

Jag bjuder på hembakta kakor som jag bakat med i huvudsak ekologiska ingredienser. Kaffe och te är självklart rättvisemärkt och ekologiskt och likaså mjölken om sådan önskas. Ljusen är enbart stearinljus då jag valt bort paraffin. De rengöringsmedel jag använder mig av i lokalen är miljömärkta.

Självklart avfallssorterar och återvinner jag så långt möjligt.

För att denna sida inte ska bli så detaljerad och omfattande finns det ytterligare åtgärder jag vidtagit men som inte nämns här ovan. Om du som klient har ytterligare förslag på något jag kan ändra till det bättre för miljön är jag tacksam om du kontaktar mig på e-post och berättar det för mig.